Europe Today -hankkeen blogissa opiskelijat ja henkilöstö jakavat vaihdon aikaisia tapahtumia ja kokemuksia. Vaihdot kestävät viikosta kahteen viikkoon ja ne toteutetaan lukuvuosina 2018-2020. Projekti on Erasmus+ -ohjelman rahoittama, jonka hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyönkeskus CIMO.




maanantai 7. lokakuuta 2019

Hola Espanol

Espanjalainen ruokailu


Espanjanlainen ruokakulttuuri poikkeaa suuresti Suomalaisten ruokailutottumuksista.
Meillä painotetaan aamiaisen tärkeyttä, mutta espanjalaiset usein jättävät 
aamupalan syömättä. Töihin lähtiessä mukaan napataan vain kahvi. 
Ei ole siis ihme, että kymmenen ja yhdentoista välillä paikalliset kahvilat alkavat täyttyä
nälkäisistä espanjalaisista. Lounasaika koittaa puoli kahden aikaan
ja jatkuu noin puoli viiteen. Päivällinen puolestaan nautitaan vasta iltakahdeksan jälkeen, 
joskus jopa vasta puoliltaöin.


Paella

Paella on yksi Espanjan tunnetuimmista ruokalajeista.  
Paellan raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet lisäksi paellaan 
käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä.

Kuvahaun tulos haulle paella                                                                                                                                                                 

  
Tapakset

Tapakset ovat espanjalaisessa ruokakulttuurissa alkupaloina tai viinin seuraksi 
tarjottavia pikkusuolaisia. Tapaksen ideana on, että ruoka koostuu suu paloista, 
joita syödään käsin. Tapaksia on satoja, jopa tuhansia erilaisia. Usein tapakset 
sisältää paprikaa, tomaattia, oliivia, sipulirenkaita, herkkusieniä,  makkaraa, 
kinkkua, juustoa, simpukoita, katkarapuja, mustekalaa tai lehmän mahalaukkua. 

Kuvahaun tulos haulle tapas
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti