Espanjalainen ruokailu
Espanjanlainen ruokakulttuuri poikkeaa suuresti Suomalaisten ruokailutottumuksista.
Meillä painotetaan aamiaisen tärkeyttä, mutta espanjalaiset usein jättävät
aamupalan syömättä. Töihin lähtiessä mukaan napataan vain kahvi.
Ei ole siis ihme, että kymmenen ja yhdentoista välillä paikalliset kahvilat alkavat täyttyä
nälkäisistä espanjalaisista. Lounasaika koittaa puoli kahden aikaan
ja jatkuu noin puoli viiteen. Päivällinen puolestaan nautitaan vasta iltakahdeksan jälkeen,
joskus jopa vasta puoliltaöin.
Meillä painotetaan aamiaisen tärkeyttä, mutta espanjalaiset usein jättävät
aamupalan syömättä. Töihin lähtiessä mukaan napataan vain kahvi.
Ei ole siis ihme, että kymmenen ja yhdentoista välillä paikalliset kahvilat alkavat täyttyä
nälkäisistä espanjalaisista. Lounasaika koittaa puoli kahden aikaan
ja jatkuu noin puoli viiteen. Päivällinen puolestaan nautitaan vasta iltakahdeksan jälkeen,
joskus jopa vasta puoliltaöin.
Paella
Paella on yksi Espanjan tunnetuimmista ruokalajeista.
Paellan raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet lisäksi paellaan
käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä.
Paellan raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet lisäksi paellaan
käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä.
Tapakset
tarjottavia pikkusuolaisia. Tapaksen ideana on, että ruoka koostuu suu paloista,
joita syödään käsin. Tapaksia on satoja, jopa tuhansia erilaisia. Usein tapakset
sisältää paprikaa, tomaattia, oliivia, sipulirenkaita, herkkusieniä, makkaraa,
kinkkua, juustoa, simpukoita, katkarapuja, mustekalaa tai lehmän mahalaukkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti